Děčínský spolek Klidné stáří, z.s. je spolek sdružující seniory nejen z Děčína a jeho okolí, ale má své členy i z ostatních měst ČR.

Společným zájmem členů našeho spolku je vytvářet domácí prostředí a podmínky s ohledem na jejich věk, zdravotní stav, individuální potřeby a zájmy. Pro naplňování všech těchto potřeb svých členů využívá spolek bytový dům, který se nachází v klidné děčínské části Staré Město. Dům je plně bezbarierový vybaven výtahem a schodištní plošinou, protipožárními dveřmi a kouřovými hlásiči. V domě mají členové k dispozici společenskou místnost, jídelnu, sociální zařízení a ubytovací kapacitu se 44 lůžky v jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojích, vybavených základním nábytkem. Všechna lůžka jsou elektrická a plně polohovatelná. Při příznivém počasí poslouží členům k odpočinku oplocená zahrada se vzrostlými stromy poskytující stín.

Členové spolku mají zajištěny asistenty sociální péče individuálně podle přání, potřeby a zdravotního stavu jednotlivých členů. Každý člen má stále u sebe signalizační tlačítko, kterým přivolá asistenta v případě nouze a potřeby. I přesto jsou pokoje pravidelně navštěvovány a členové našeho spolku mají tak stále svého asistenta na blízku – 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Všichni asistenti se pravidelně jednou týdně scházejí na poradách, jejichž cílem je neustálé zlepšování péče a pohodlí členů.

Stravování je zajištěno po celý den s důrazem na to, aby strava byla vyvážená a chutná. Jídla jsou přizpůsobena potřebám členů (mixovaní, odkrojení kůrek, nakrájení na sousta apod.)
Snídaně s výběrem svého oblíbeného nápoje, svačina formou polévky, dále teplý oběd, odpolední svačina a teplá nebo studená večeře. Po celý den je podáván čaj nebo sirup do konvice, kterou má každý člen u sebe, aby byl zajištěn pitný režim.

Zprostředkování externích služeb Spolek zajišťuje pravidelné návštěvy kadeřnice, pedikérky a manikérky, objednává předepsané rehabilitace a další zdravotní péči, kterou ve spolku zajišťuje registrovaná terénní služba, která spolupracuje s praktickými lékaři členů. Do spolku pravidelně dochází rehabilitační a volnočasový pracovník, který má na starosti fyzickou a duševní aktivitu členů. Samozřejmostí je každodenní úklid, praní a žehlení osobního i ložního prádla v naší prádelně včetně drobných oprav osobního prádla. Seniorům také zprostředkováváme drobné nákupy a služby, které mohou potřebovat.

Chcete se nás na něco zeptat?

Zeptejte se nás

Copyright 2016 Spolek Klidné Stáří z.s.